Tämä hyväksi havaittu esitelmäntekotapa on otettu haltuun tänä syksynä. Olemme opetelleet Power point- esityksen tekoa suoraan online-versiona. Kun vantaalaisilla oppilailla on kaikilla sähköpostiosoitteet, niin saimme sitä kautta auki Power point-ohjelman. Opettelimme jakamaan tiedoston opettajalle ja parille. Opettaja saatoin näin seurata työn edistymistä koulupäivien jälkeenkin.
Työtä tehtiin koulussa 3-4 oppituntia. Lisäksi ennen tätä oli suunnittelutunti, jossa sovimme, minkälaisia dioja vähintään tulee valmiissa työssä olla.
6 diaa piti löytyä: otsikkodia, eläimen hankkiminen ja tarvikkeet, eläimen hoito, hyvät ja huonot puolet eläimen pitämiselle, (minä ja eläimeni,) muuta mielenkiintoista sekä lähteet.
Työhön sai laittaa animaatioita ja siirtymiä niin paljon kuin halusi. Kuvien lisäämisen opettelimme myös. Lähteet laitoimme linkkeinä. Oppilaiden mielestä kaikenlainen muokkaaminen oli tärkeää, myös rakennetta mietittiin huolella. Upeat diaesitykset katsottiin ja esitettiin harjoittelemisen jälkeen luokassa. Oli monia onnistumisia.
MITÄ OPIN? Online-versiossa on hiukan vähemmän muokkausmahdollisuuksia, kuin koneen omassa Power point-ohjelmassa. Työ tallentuu kuitenkin itsekseen. Keskeneräistä työtä voi jatkaa kotona helposti. Työn jakaminen käy vaivattomasti, liitetiedostoja ei tarvita. Jakamalla työn muutokset tulee kaikille samalla kertaa. Animaatioiden käyttö tekstien esillesaamisessa on helposti liian runsasta, mutta kokemus opettaa siinä oppilaitakin. Tableteilla voi tehdä pieniä korjauksia työhön, mutta ehdottomasti näppäimistölaitteella tekeminen on helpompaa.
diaesitys, online, Power point