Lainaa.com

Yleinen

KAHOOT, KAHOOT

17.05.2015, paula pesonen

On ollut mahdotonta olla kiinnostumatta Kahoot-visailun tekemisestä viimeisten kolmen kuukauden aikana. Saimme Vantaalla koulutusta tablettien käyttöön ja siellä esiteltiin Kahoot meille opettajille. Kysymyksessä on tietovisailusivu, johon opettaja rekisteröityy ja tekee haluamansa visailun. Oppitunnilla oppilaat työskentelevät tableteilla. Heillä on pikanäppäin Kahoot-sovelluksesta ja siitä päästään visailun pinkoodisivulle. He kirjoittavat pinkoodin jälkeen nimensä ja ovat mukana tietovisassa.

Kun tietovisailun aloittaa, niin oppilaiden edessä on oltava älytaulu tai valkokangas, johon kuva tietokoneelta tulee. Televisioruutu on liian pieni, sillä kaikkien on nähtävä kysymykset yhtä aikaa. Kahoot-visailussa oppilas valitsee vastausvaihtoehdoista oikean. Nopeus ratkaisee. Mitä nopeammin vastaa oikein, sitä varmemmin on tulostaulukossa viiden kärjessä. Tämä onkin koko Kahootin suosion ydin. Kaikkien tulokset eivät näy, vain viisi parasta. Vääriä vastauksia tulee myös runsaasti, mutta niiden merkitys on tärkeä lähinnä opettajalle. Visailu etenee yhtäaikaisesti koko ryhmän kanssa. Opettaja määrää tehtävän etenemisen.

Opettaja voi ottaa tulokset ylös itselleen excell-taulukon muodossa jos haluaa. Tehtävän voi tehdä myös uudestaan. Olemmekin tehneet joitakin kyselyjä kahdesti peräkkäin. Tulokset paranevat heti, koska oikea vastaus on nähtävissä kysymyksen jälkeen. Toistaiseksi olen tehnyt ympäristö- ja luonnontiedon, äidinkielen ja englannin kyselyjä. Valmiita Kahoot-kyselyjä löytyy myös pilvin pimein. Ne voi siirtää omiin kyselyihin sellaisenaan tai ne voi muokata mieleisekseen.

Koska Kahoot-visailun ulkoasu on värikäs ja innostava sinällään, voin suositella sitä alakouluun. Omassa koulussamme pidin Kahoot-aiheisen minikoulutuksen halukkaille, heti tablettien saapumisen jälkeen.

MITÄ OPIN: Läksynkuulustelusta saa mukavan oppimistuokion Kahootin avulla. Kahoot ei ole sidoksissa tiettyyn laitteeseen, tehtävän voi tehdä tableteilla, pöytäkoneilla, kaikilla nettiin pääsevillä laitteilla. BYOD käytänne ei ole vielä koulussamme käytössä, mutta tulevaisuus näyttää, mihin päädymme. Vantaan langaton tabletverkko mahdollistaa työskentelyn missä vain koulun tilassa ja Vantaan avoin verkko on käytettävissä omillakin laitteilla. Uusia Kahoot-ideoita löytyy fb-sivustolta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *